topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer

Græske koftaer

med ovnstegte kartofler og græsk salatost

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2696 kJ
Kalorier (kcal)644 kcal
Fedt26.4 g
Mættet fedt52.4 g
Kulhydrat62.5 g
Sukker9.8 g
Protein41.8 g
Salt17.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler og tomat
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bland fars
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], rasp, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Rul fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland tzatziki
4

Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si.

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Tilsæt salatost og persille
5

Top kartofler og tomat med smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], når der er 10 min tilbage.

Drys med resterende persille, når kartoflerne er færdige, og vend sammen.

Server
6

Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener.

Top med tzatziki.