HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræske Koftaer
topBanner
Græske koftaer

Græske koftaer

med ovnstegte kartofler og græsk salatost

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille!

Tags:Børnevenlig
Allergener:GlutenMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(IndeholderGluten)

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

500 g

Kartofler

50 g

Græsk salatost

(IndeholderMælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2743 kJ
Fedt26.5 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat63.93 g
Sukker9.4 g
Protein42.45 g
Salt3.9 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil gyldne. Skru ned til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si. Bland agurk med yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en skål.

 

5

Drys kartofler og tomat med salatost [1/2 pakke, 2P], når der er 10 min tilbage. Tag bagepladen ud af ovnen, og drys med resterende persille.

 

6

Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener. Top med tzatziki.