
Græske koftaer
med ovnstegte kartofler og græsk salatost
Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Panamad
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil gyldne. Skru ned til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si. Bland agurk med yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en skål.
Drys kartofler og tomat med salatost [1/2 pakke, 2P], når der er 10 min tilbage. Tag bagepladen ud af ovnen, og drys med resterende persille.
Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener. Top med tzatziki.