topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer

Græske koftaer

med ovnstegte kartofler og græsk salatost

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2743 kJ
Fedt26.5 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat63.93 g
Sukker9.4 g
Protein42.45 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler og tomat
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

 

Bland fars
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil gyldne. Skru ned til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland tzatziki
4

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si. Bland agurk med yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en skål.

 

Tilsæt salatost og persille
5

Drys kartofler og tomat med salatost [1/2 pakke, 2P], når der er 10 min tilbage. Tag bagepladen ud af ovnen, og drys med resterende persille.

 

Server
6

Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener. Top med tzatziki.