Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], rasp, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Rul fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si.
Bland agurk med yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Top kartofler og tomat med smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], når der er 10 min tilbage.
Drys med resterende persille, når kartoflerne er færdige, og vend sammen.
Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener.
Top med tzatziki.