Skip to main content
Græskarbowl

Græskarbowl

med hvidløgsdressing & hasselnødder

4.1
(259)

En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smag og farver. Udover bagt græskar indeholder retten couscous, kål, forårsløg og salatost. Vi topper med en super lækker hvidløgsdressing og hasselnødder.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Forårsløg

1 pakke

Kikærter

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede)

50 g

Grønkål, skåret

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Saha-Ras

100 g

Græsk salatost

75 g

Fraiche

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)392.7 kcal
Energi (kJ)1642.9 kJ
Fedt10.8 g
Mættet fedt1 g
Kulhydrat51.1 g
Sukker1.5 g
Kostfibre10.6 g
Protein15.1 g
Salt1.6 g

Fremgangsmåde

Bag butternutsquash
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del butternutsquash [½ stk, 2 pers.] på midten, fjern kerner og skær i tynde både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Saha-Ras. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Kog couscous
2

Bring vand* (se ingrediensliste) og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min. Rør rundt med en gaffel.

Forbered råvarer
3

Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Hak hasselnødder groft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Skær citron i både. 

Bland dressing
4

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og hvidløg i en lille skål. TIP: Tilsæt lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

Bland couscoussalat
5

Bland grønkål, forårsløg, kikærter, en smule olivenolie* og et skvæt citronsaft i gryden med couscous. Rør godt rundt, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret couscoussalat i dybe tallerkener. Top med butternutsquash. Smuldr med salatost [½ pakke, 2 pers.]. Dryp med dressing. Drys med hasselnødder.