HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Rejesalat
topBanner
Græsk rejesalat

Græsk rejesalat

med oreganobagte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejsen til Grækenland, og vi frister med en frisk og fyldig rejesalat. Vi ovnbager kartofler med oregano, og blander dem derefter med citrondressing, peberfrugt, cherrytomater, salat og persille. Vi topper med stegte rejer og cremet hvidløgsyoghurt, og så er vores græske rejesalat klar.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:KrebsdyrSulfitterMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Rejer

(IndeholderKrebsdyr, SulfitterKan indeholdeMælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

500 g

Kartofler

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 g

Oregano, tørret

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)468 kcal
Energi (kJ)1958 kJ
Fedt14.04 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat59.91 g
Sukker17.8 g
Protein24.96 g
Salt0.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af oregano og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Placer et hvidløgsfed på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage.

 

2

Halver citron [1/2 stk, 2P]. Hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], rødløg, hakket hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål.

 

3

Skær peberfrugt i tynde strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

 

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 3 min tilbage. Steg rejer med resterende oregano i 1-2 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. Krydr med et nip salt, og tag panden af varmen. TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

 

5

Vend kartofler med citrondressing på bagepladen. Vend kartofler (lad køle af en smule) i gryden med salat. Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt yoghurt, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt og peber.

 

6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Tilsæt et skvæt citronsaft. Top med rejer og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.