topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk oksekødsmoussaka

Græsk oksekødsmoussaka

med bagt aubergine og frisk gulerodssalat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig oksekødsmoussaka med løg, zucchini og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med crème fraiche og ost, og serverer den med en frisk gulerodssalat med persille.

Tags:
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

½ stk

Zucchini

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

1 pakke

Hakkede tomater

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Aubergine

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til aubergine

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2322 kJ
Kalorier (kcal)555 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat30 g
Sukker23.9 g
Protein32.2 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gylden.

Steg oksekød
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Imens, skær zucchini i 1 cm tern.

Hak løg og hvidløg fint.

Tilsæt løg og zucchini
3

Tilsæt løg og zucchini til stegepanden, og steg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm og kyllingebouillon, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt hakkede tomater, salt og sukker, og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag moussaka
4

Overfør halvdelen af oksekød til et ildfast fad.

Top med bagt aubergine.

Top med resterende oksekød.

Fordel mornaysauce ovenpå.

Drys med finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.

Lav gulerodssalat
5

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak persille groft.

Bland gulerod og persille i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret moussaka på tallerkener.

Server med gulerodssalat.