Græsk oksekødsmoussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk oksekødsmoussaka

Græsk oksekødsmoussaka

med bagt aubergine og frisk gulerodssalat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig oksekødsmoussaka med løg, zucchini og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med crème fraiche og ost, og serverer den med en frisk gulerodssalat med persille.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

225 g

Hakket oksekød

½ stk

Zucchini

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Hakkede tomater

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2324 kJ
Kalorier (kcal)556 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat30 g
Sukker23.9 g
Protein32.2 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gylden. 

Steg oksekød
2

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Imens, skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.

Hak løg og hvidløg fint.

Tilsæt løg og zucchini
3

Tilsæt løg og zucchini til stegepanden, og steg i 3-4 min, eller indtil bløde. Krydr med salt og peber.

Tilsæt hvidløg, Middelhavsdrøm og kyllingebouillon, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag moussaka
4

Overfør halvdelen af oksekød til et ildfast fad.

Top med bagt aubergine.

Top med resterende oksekød.

Fordel mornaysauce ovenpå.

Drys med finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.

Lav gulerodssalat
5

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak persille groft.

Bland gulerod og persille i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret moussaka på tallerkener.

Server med gulerodssalat.