Skip to main content
Græsk inspireret laks

Græsk inspireret laks

med citronbagte kartofler og tzatziki

4.4
(57)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citron, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

50 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

½ stk

Citrusfrugt

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

½ stk

Løg

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3146 kJ
Kalorier (kcal)752 kcal
Fedt42.3 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat55 g
Sukker11.5 g
Kostfibre6.6 g
Protein37.9 g
Salt1.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium11396.5 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Halver citron [½ stk, 2P].

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft [1 spsk I 2 spsk], krydr med oregano [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tzatziki
2

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.

Forbered salatost
3

Smuldr salatost [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber, og vend sammen.

TIP: Smuldr salatosten så fint som muligt.

Bag laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.

Top med salatost.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav tomatsalat
5

Hak tomat groft.

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.

Bland rødløg, tomat, balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Server
6

Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Server med tzatziki.