topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret laks

Græsk inspireret laks

med citronbagte kartofler og tzatziki

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citron, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.

Tags:
Hvedefri
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

½ stk

Citron

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3146 kJ
Kalorier (kcal)752 kcal
Fedt42.3 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat55 g
Sukker11.5 g
Protein37.9 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Halver citron [½ stk, 2P].

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft [1 spsk I 2 spsk], krydr med oregano [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tzatziki
2

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.

Forbered salatost
3

Smuldr salatost [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber, og vend sammen.

TIP: Smuldr salatosten så fint som muligt.

Bag laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.

Top med salatost.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav tomatsalat
5

Hak tomat groft.

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.

Bland rødløg, tomat, balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Server
6

Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Server med tzatziki.