Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

12.5 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Rødløg

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2590 kJ
Kalorier (kcal)619 kcal
Fedt31.5 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat48.2 g
Sukker8.3 g
Protein33.2 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tomatsalat
2

Hak rødløg fint.

Hak tomat groft.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie, balsamico, salt og et nip peber en skål

Form hakkebøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp, Jorden Rundt og salt i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Imens, riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.