I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
12.5 g
Rasp
½ stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
1 stk
Basilikum
½ g
Oregano, tørret
½ stk
Rødløg
4 g
Jorden Rundt
¼ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak rødløg fint.
Hak tomat groft.
Hak basilikum fint.
Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie, balsamico, salt og et nip peber en skål
Bland hakket oksekød, æg, rasp, Jorden Rundt og salt i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.