topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

225 g

Hakket oksekød

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Hvidløgsfed

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2480 kJ
Kalorier (kcal)593 kcal
Fedt29.4 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat46.6 g
Sukker10.1 g
Protein31.2 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Lav tomatsalat
2

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Hak tomat groft.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], balsamico, salt og peber en skål.

Form hakkebøffer
3

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp [1/2 pose, 2P], Jorden Rundt og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Imens, riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. 

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.