topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
Kalorielet
Børnevenlig
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Hakket oksekød

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Hvidløgsfed

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2336 kJ
Fedt23.7 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat48.9 g
Sukker11.9 g
Protein36.5 g
Salt4.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Lav tomatsalat
2

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Hak tomat groft.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], balsamico og et nip salt og peber en skål.

Form hakkebøffer
3

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp [1/2 pose, 2P], Jorden Rundt og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Imens, riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. 

Riv agurk groft. 

Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.