I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
250 g
Hakket oksekød
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
½ g
Oregano, tørret
½ stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Hak tomat groft.
Hak basilikum fint.
Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], balsamico og et nip salt og peber en skål.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp [1/2 pose, 2P], Jorden Rundt og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Riv agurk, og pres så meget væske som muligt ud i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.