
Græsk hakkebøf
med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki
I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
250 g
Hakket oksekød
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Mælk (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Riv agurk fint, og pres væde ud gennem en si.
Krydr med et nip salt i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak rødløg fint.
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak basilikum fint.
Bland tomat, rødløg, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og balsamico i en skål, og krydr med et nip salt og peber.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], mælk [1 spsk | 2 spsk], panko [1/2 pose, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk], Jorden Rundt og halvdelen af hvidløg i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, og steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, et nip peber og resterende hvidløg i en lille skål.
Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.
Drys med resterende basilikum.