HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Hakkebøf
topBanner
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sulfittermælkglutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

1 g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)635.18 kcal
Energi (kJ)2657.593 kJ
Fedt27.826 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat56.1486 g
Sukker9.7 g
Protein37.978 g
Salt4.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet). Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af oregano. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Riv agurk fint, og pres væde ud gennem en si. Krydr med et nip salt*, og stil til side.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak rødløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Hak basilikum fint. Bland tomat, rødløg, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og balsamico i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], Jorden Rundt, resterende oregano og halvdelen af hvidløg i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, og steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, et nip peber* og resterende hvidløg i en lille skål.

6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Drys med resterende basilikum.