topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

1 g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)635 kcal
Energi (kJ)2658 kJ
Fedt27.83 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat56.15 g
Sukker9.7 g
Protein37.98 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet). Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af oregano. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered agurk
2

Riv agurk fint, og pres væde ud gennem en si. Krydr med et nip salt*, og stil til side.

Lav tomatsalat
3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak rødløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Hak basilikum fint. Bland tomat, rødløg, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og balsamico i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Steg hakkebøffer
4

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], Jorden Rundt, resterende oregano og halvdelen af hvidløg i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, og steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, et nip peber* og resterende hvidløg i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Drys med resterende basilikum.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image