topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med couscous, ovnbagte grøntsager og persille

I aften laver vi klassiske hakkebøffer, med en smule utraditionelle tilbehør! De sprøde hakkebøfferne får ekstra god smag af hvidløg i farsen. Hakkebøfferne får selskab af en super skøn couscoussalat med bagt zucchini og rødløg, græsk salatost og citron. Vi topper med en cremet fraichedressing og persille. En mild og samtidig velsmagende ret som vil blive elsket af hele familien.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Zucchini

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron, økologisk

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

100 g

Græsk salatost

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)613 kcal
Energi (kJ)2563 kJ
Fedt21.02 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat57.96 g
Sukker9.2 g
Protein40.09 g
Salt3.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.

Bland fars
2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, hakket svine-/oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til hakkebøffer (2 pr. person).

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog couscous
4

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Bland dressing
5

Riv citronskal fint, og skær citron i både. Hak persille groft, og skær tomat i 2 cm tern. Vend bagte grøntsager i gryden med couscous. Tilsæt smuldret salatost, tomat, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie*, halvdelen af persille og et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, couscoussalat og dressing på tallerkener. Drys med resterende persille. Server med resterende citronbåde.