
Græsk hakkebøf
med couscous, ovnbagte grøntsager og persille
I aften laver vi klassiske hakkebøffer, med en smule utraditionelle tilbehør! De sprøde hakkebøfferne får ekstra god smag af hvidløg i farsen. Hakkebøfferne får selskab af en super skøn couscoussalat med bagt zucchini og rødløg, græsk salatost og citron. Vi topper med en cremet fraichedressing og persille. En mild og samtidig velsmagende ret som vil blive elsket af hele familien.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron, økologisk
2 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
100 g
Græsk salatost
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, hakket svine-/oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til hakkebøffer (2 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.
Riv citronskal fint, og skær citron i både. Hak persille groft, og skær tomat i 2 cm tern. Vend bagte grøntsager i gryden med couscous. Tilsæt smuldret salatost, tomat, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie*, halvdelen af persille og et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret hakkebøffer, couscoussalat og dressing på tallerkener. Drys med resterende persille. Server med resterende citronbåde.