topBanner
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med couscous, ovnbagte grøntsager og persille

I aften laver vi klassiske hakkebøffer, med en smule utraditionelle tilbehør! De sprøde hakkebøfferne får ekstra god smag af hvidløg i farsen. Hakkebøfferne får selskab af en super skøn couscoussalat med bagt zucchini og rødløg, græsk salatost og citron. Vi topper med en cremet fraichedressing og persille. En mild og samtidig velsmagende ret som vil blive elsket af hele familien.

Tags:Børnevenlig
Allergener:selleriglutenmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

110 g

Zucchini

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdeKan indeholde spor af soja)

1 stk

Citron, økologisk

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 2)

(Indeholderæg)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

2.5 dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2210 kJ
Kalorier (kcal)528 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat58 g
Sukker9 g
Protein22 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, hakket svine-/oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til hakkebøffer (2 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

5

Riv citronskal fint, og skær citron i både. Hak persille groft, og skær tomat i 2 cm tern. Vend bagte grøntsager i gryden med couscous. Tilsæt smuldret salatost, tomat, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie*, halvdelen af persille og et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret hakkebøffer, couscoussalat og dressing på tallerkener. Drys med resterende persille. Server med resterende citronbåde.