I aften bliver du forkælet med en vaskeægte premium-opskrift. Vi fylder kylling med gruyère-ost og karamelliserede løg, og svøber i bacon inden vi steger den sprød og gylden. Imens laver vi en skøn, fyldig gedeostsalat med pære, rucola, rødbede og valnødder, og serverer herlighederne med rosmarinkartofler og senneps-crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
50 g
Revet gruyère
125 g
Bacon, skiver
500 g
Kartofler
1 stk
Rosmarin
75 ml
Crème fraiche
12 g
Grov sennep
40 g
Rucola
1 stk
Rødbeder, forkogte
1 stk
Pære
100 g
Gedeost
20 g
Valnødder
8 ml
Trøffelolie
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til løg
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak rosmarin fint.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og lav et horisontalt snit uden at skære helt igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Krydr med salt.
Åben kylling, og fyld med karamelliserede løg og gruyère.
Luk kylling, og svøb i bacon.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær rødbede i 2 cm tern.
Skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland valnødder, rucola, pære, rødbede, smuldret gedeost, salt og olivenolie i en stor skål.
Bland crème fraiche og sennep i en lille skål.
Dryp trøffelolie over kartofler lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og gedeostesalat på tallerkener.
Server med senneps-crème fraiche.