Skip to main content
Karamelliseret løg- og ostefyldt kylling

Karamelliseret løg- og ostefyldt kylling

med bacon, trøffelkartofler og gedeostesalat

I aften bliver du forkælet med en vaskeægte premium-opskrift. Vi fylder kylling med gruyère-ost og karamelliserede løg, og svøber i bacon inden vi steger den sprød og gylden. Imens laver vi en skøn, fyldig gedeostsalat med pære, rucola, rødbede og valnødder, og serverer herlighederne med rosmarinkartofler og senneps-crème fraiche.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Milk
Senf
Tree nuts

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

50 g

Revet gruyère

125 g

Bacon, skiver

500 g

Kartofler

1 stk

Rosmarin

75 ml

Crème fraiche

12 g

Grov sennep

40 g

Rucola

1 stk

Rødbeder, forkogte

1 stk

Pære

100 g

Gedeost

20 g

Valnødder

8 ml

Trøffelolie

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til løg

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)5224 kJ
Kalorier (kcal)1249 kcal
Fedt75.4 g
Mættet fedt32.9 g
Kulhydrat186.2 g
Sukker132.3 g
Kostfibre37.6 g
Protein66.6 g
Salt5.6 g
Potassium1207.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Hak rosmarin fint. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme. 

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

3

Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og lav et horisontalt snit uden at skære helt igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.

Krydr med salt.

Åben kylling, og fyld med karamelliserede løg og gruyère.

Luk kylling, og svøb i bacon.

4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Imens, skær rødbede i 2 cm tern.

Skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland valnødder, rucola, pære, rødbede, smuldret gedeost, salt og olivenolie i en stor skål.

Bland crème fraiche og sennep i en lille skål.

Dryp trøffelolie over kartofler lige inden servering.

6

Anret kylling, kartofler og gedeostesalat på tallerkener.

Server med senneps-crème fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image