Skip to main content
Franskinspireret svinekød
Franskinspireret svinekød

Franskinspireret svinekød

med sennepsdressing og pæresalat

Har du lyst til delikat aftensmad med franske fornemmelser, så er du landet det helt rigtige sted. Her får du en velstegt urtemarineret svinekotelet toppet med karamelliserede løg og pastinak-kartoffelmos. Hvad der virkelig løfter retten til nye højder, en kørveldressingen med honning og sennep som komplimenterer den friske salat med sprød pære.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Sund
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

1 stk

Løg

60 g

Blandet salat

1 stk

Pære

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

1 stk

Citron

1 stk

Kørvel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ spsk

Smør til stegning

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2607 kJ
Kalorier (kcal)623 kcal
Fedt19.9 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat81 g
Sukker21.7 g
Kostfibre11.8 g
Protein33.1 g
Salt5.1 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Karamelliser løg
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en skål.

Lav dressing
3

Hak kørvel fint.

Bland fraiche, honning-sennepsdrssing, kørvel, salt og et nip peber i en lille skål.

Halver citron.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Skyl salat.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på høj varme.

Steg svinekød med salt og et nip peber i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Lav salat
5

Bland pære, salat, et skvæt citronsaft og salt i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret mos, svinekød og salat på tallerkener.

Top kød med løg.

Server med honning-sennepdressing.