Har du lyst til en delikat aftensmad med franske fornemmelser, så er du landet det rigtige sted. Her får du en velstegt svineschnitzel toppet med karamelliserede løg og en pastinak-kartoffelmos. Hvad der virkelig løfter retten til nye højder en kørveldressingen med honning og sennep, som komplimenterer den friske salat med sprød pære.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Pastinak
1 stk
Løg
60 g
Blandet salat
1 stk
Pære
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
1 stk
Citron
1 pose
Kørvel
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ spsk
Smør til stegning
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en skål.
Hak kørvel fint.
Bland fraiche, honning-sennepsdrssing, kørvel, salt og et nip peber i en lille skål.
Halver citron.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Skyl salat.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på høj varme.
Steg svinekød med salt og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Bland pære, salat, et skvæt citronsaft og salt i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret mos, svinekød og salat på tallerkener.
Top kød med løg.
Server med honning-sennepdressing.