Skip to main content
Franskinspireret laks og bearnaisesauce

Franskinspireret laks og bearnaisesauce

med hvidløgsmos og pære-valnøddesalat

Ovnbagt laks er utrolig nemt at tilberede, smager fantastisk og vil med garanti imponere middagsgæsterne. Vi topper laksen med smørtern, der smelter i ovnen og giver fisken ekstra smag. Imens laver vi en cremet kartoffelmos med hvidløg, og steger grønne bønner og skalotteløg med et strejf af citron. En vidunderlig bearnaisesauce fuldender denne kulinariske forkælelse.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

400 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

150 g

Grønne bønner

160 g

Bearnaisesauce

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Pære

40 g

Valnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til fisk

½ tsk

Salt til fisk

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til grøntsager

2 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)5597 kJ
Kalorier (kcal)1338 kcal
Fedt95.4 g
Mættet fedt24.8 g
Kulhydrat66.9 g
Sukker14.8 g
Kostfibre11.7 g
Protein53.8 g
Kolesterol160 mg
Salt4.4 g
Potassium318.2 mg
Calcium86.4 mg
Iron1.5 mg

Fremgangsmåde

Bag laks
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær smør i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Top med smør.

Bag i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav mos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav salat
3

Imens, skyl blandet salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Hak valnødder groft.

Bland blandet salat, pære, valnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg grønne bønner
4

Skær ender af grønne bønner.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver citron.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg grønne bønner og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt citronsaft og smør, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Varm bearnaisesauce
5

Varm bearnaisesauce og vand i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.

Server med mos, bearnaisesauce, salat og grønne bønner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image