topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel

Falafel

med sød kartoffelsalat & srirachamayo

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du kun behøver at stege dem. Så kan du bruge lidt ekstra tid på den delikate salat med søde kartofler, som får bid af sprød kålblanding og frisk smag og farve af agurk. Vi laver også en smuk og lige tilpas stærk srirachamayo, som passer perfekt til salaten og de sprøde falafler.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Let at lave
Allergener:
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

250 g

Falafel

450 g

Sød kartoffel

½ stk

Citron

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)400 kcal
Energi (kJ)1672 kJ
Fedt19.75 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat45.12 g
Sukker7.9 g
Protein7.16 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Skær kartoffel
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag kartoffel
2

Fordel sød kartoffel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 15-20 min, eller indtil gylden og sprød.

Bland salat
3

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, kålblanding, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Bland srirachamayo
4

Bland mayonnaise, sriracha [1/2 pakke, 2P] og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Steg falafler
5

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde. Vend kartofler i skålen med salat.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med falaflerDryp med srirachamayoServer med resterende citronbåde.