HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel
topBanner
Falafel

Falafel

med sød kartoffelsalat & srirachamayo

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du kun behøver at stege dem. Så kan du bruge lidt ekstra tid på den delikate salat med søde kartofler, som får bid af sprød kålblanding og frisk smag og farve af agurk. Vi laver også en smuk og lige tilpas stærk srirachamayo, som passer perfekt til salaten og de sprøde falafler.

Tags:HurtigVegetariskLet at lave
Allergener:sennepsesamæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Mayonnaise

(Indeholdersennep, æg)

1 stk

Agurk

450 g

Falafel

(Indeholdersesam)

10 g

Sød kartoffel

1 spsk

Citron

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)399.625 kcal
Energi (kJ)1672.031 kJ
Fedt19.7475 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat45.12 g
Sukker7.9 g
Protein7.155 g
Salt2.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

2

Fordel sød kartoffel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 15-20 min, eller indtil gylden og sprød.

3

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, kålblanding, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.

4

Bland mayonnaise, sriracha [1/2 pakke, 2P] og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

5

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde. Vend kartofler i skålen med salat.

6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med falaflerDryp med srirachamayoServer med resterende citronbåde.