Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du kun behøver at stege dem. Så kan du bruge lidt ekstra tid på den delikate salat med søde kartofler, som får bid af sprød kålblanding og frisk smag og farve af agurk. Vi laver også en smuk og lige tilpas stærk srirachamayo, som passer perfekt til salaten og de sprøde falafler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Falafel
450 g
Sød kartoffel
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
½ stk
Citron, økologisk
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sriracha
⅓ spsk
Vand
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med Dukkah-godt og en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både. Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, kålblanding, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Bland mayonnaise, sriracha [½ pakke, 2 pers.] og vand* (se ingrediensliste) i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg falafel i 3 min på hver side, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler til salaten, og rør rundt.
Anret salat og kartofler i dybe tallerkener. Top med falafel. Dryp med srirachamayo. Server med resterende citronbåde.