Skip to main content

Urtemarineret svineschnitzel

med kartoffelbåde, salat og citrusdressing

I aften serverer vi urtemarineret svinekotelet som vi panerer i panko og urter og steger sprød på panden. Vi bager kartofler og rødbede i ovnen og serverer herlighederne med frisk salat med radiser og syrlig dressing med yoghurt og citrusfrugt. Velbekomme!

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

500 g

Kartofler

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

60 g

Blandet salat

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Radiser

1 stk

Purløg

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3583 kJ
Kalorier (kcal)856 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat85.2 g
Sukker11.3 g
Kostfibre8.9 g
Protein40.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.4 g
Potassium1451.2 mg
Calcium40.1 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) og rødbede i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Skær radiser i tynde skiver.

Skær citrusfrugt i kvarte. 

Hak persille og purløg fint. 

3

Læg svinekød mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg i en anden dyb tallerken. 

Kom panko, halvdelen af persille og halvdelen af purløg i en tredje dyb tallerken. 

Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i pankoblanding. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk. 

4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg svinekød i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kødet sidder fast på panden. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

5

Imens, skyl blandet salat.

Bland yoghurt, mayonnaise, resterende persille, resterende purløg, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål. 

Bland radiser, blandet salat, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål. 

6

Anret kartofler, rødbede, svinekød og salat på tallerkener.

Top med dressing. 

Server med resterende citrusfrugt både.