Skip to main content
Dildpaneret laks

Dildpaneret laks

med ovnbagte fritter og frisk tomatsalat

4.5
(1,9 t)

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores paneret laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Tags:
Nem
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

12.5 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Tomat

60 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3424 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt53.9 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat53.3 g
Sukker5.8 g
Kostfibre5.4 g
Protein32.6 g
Salt1 g
Potassium0.5 mg

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered urtepanering
2

Hak dild fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland dild, hvidløg, panko [1/2 pose, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Paner laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast.

OBS: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

Bag laks
4

Bag laks i ovnen i 6-10 min, eller indtil gylden og gennembagt, når fritterne har 10 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland salat
5

Skyl salat under koldt vand i et dørslag.

Hak tomat fint.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en skål.

Vend tomat og salat i skålen.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener.

Drys med overskydende panering fra bagepladen.

Server med mayonnaise.