HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDild Og Citronpaneret Laks
topBanner
Dild- og citronpaneret laks

Dild- og citronpaneret laks

med ovnbagte fritter og frisk tomatsalat

Hvis der er noget vi holder af her i Norden, er det paneret fisk. Kombinationen af bagt, sprød rasp og fløjlsblød, saftig fisk er ikke til at tage fejl af, og vores paneret laks er ingen undtagelse. Under et sprødt skjold af citron- og dildpanering gemmer sig et stykke mundvandsdrivende laks, der med garanti vil gøre enhver nordbo varm om hjertet. Serveres med kartoffelfritter og grøn salat.

Allergener:glutenfiskægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Panko

(Indeholdergluten)

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

1 stk

Tomat

60 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3445.7542 kJ
Kalorier (kcal)823.5551 kcal
Fedt53.996 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat53.6061 g
Sukker5.8 g
Protein32.7855 g
Salt0.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Hak dild fint. Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, citronskal, hvidløg, panko [1/2 pose, 2P] og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en skål, og smag til med salt* og peber*.

3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Drys med urtepanering, og pres let, så den sidder fast. TIP: Noget af pankoen vil falde af, men det gør ikke noget - den skal bruges senere.

4

Bag laks i ovnen i 6-10 min, eller indtil gylden og gennembagt, når fritterne har 10 min tilbage. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Hak tomat fint. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Vend tomat og salat i skålen. 

6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende panering fra bagepladen. Server med mayonnaise.