topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet sødkartoffeldhal

Cremet sødkartoffeldhal

med sprøde korianderchips og mild yoghurt

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, kokosmælk, ovnbagte søde kartofler, spinat og masser af dejlige krydderier. Vi serverer vores dhal med kølende yoghurt og sprøde hjemmelavede korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)999 kcal
Energi (kJ)4179 kJ
Fedt47 g
Mættet fedt22.1 g
Kulhydrat108.1 g
Sukker9.7 g
Protein28.2 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Steg løg
2

Imens, hak løg fint.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skyl linser og spinat.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Kog linser
3

Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Bring i kog, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

Bag korianderchips
4

Imens, hak koriander fint.

Bland koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.

Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt kartofler
5

Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener.

Top med yoghurt.

Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image