
Cremet sødkartoffeldhal
med sprøde korianderchips og mild yoghurt
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, kokosmælk, ovnbagte søde kartofler, spinat og masser af dejlige krydderier. Vi serverer vores dhal med kølende yoghurt og sprøde hjemmelavede korianderchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-on
200 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Imens, hak løg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skyl linser og spinat.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Bring i kog, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

Imens, hak koriander fint.
Bland koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.

Anret dhal i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.
Server med korianderchips.