topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet sødkartoffeldhal

Cremet sødkartoffeldhal

med sprøde korianderchips og mild yoghurt

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

250 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1026 kcal
Energi (kJ)4293 kJ
Fedt50.2 g
Mættet fedt25 g
Kulhydrat107.5 g
Sukker9.3 g
Protein28.1 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre.

Hak løg fint.

Riv ingefær fint.

Skyl linser under koldt vand i en si. 

Tilsæt kokosmælk
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min.

Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg videre i 1-2 min.

Tilsæt kokosmælk, vand [2 dl | 4 dl] og grøntsagsbouillon, og rør rundt.

Tilsæt linser
3

Tilsæt linser, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min.

Tilsæt sojasauce, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

Bland korianderolie
4

Hak koriander fint.

Bland koriander og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt og peber i en lille skål.

Bag korianderchips
5

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.

Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. 

Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener.

Top med yoghurt.

Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image