
Cremet sødkartoffeldhal
med sprøde korianderchips og mild yoghurt
Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Løg
1 stk
Ingefær
450 g
Sød kartoffel
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-on
1 pose
Koriander
200 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre.
Hak løg fint.
Riv ingefær fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min.
Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt kokosmælk, vand [2 dl | 4 dl] og grøntsagsbouillon, og rør rundt.
Tilsæt linser, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min.
Tilsæt sojasauce, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk
Hak koriander fint.
Bland koriander og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde.
Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.
Anret dhal i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.
Server med korianderchips.