HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Sødkartoffeldhal
topBanner
Cremet sødkartoffeldhal

Cremet sødkartoffeldhal

med sprøde korianderchips og mild yoghurt

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmælksoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

450 g

Sød kartoffel

100 g

Røde linser

(Kan indeholdeKan indeholde spor af gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

60 g

Spinat

2 stk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

1 pose

Koriander

200 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie* (trin 4)

2 dl

Vand* (trin 2)

½ spsk

Olivenolie* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)1164.95 kcal
Energi (kJ)4874.1509 kJ
Fedt51.2845 g
Mættet fedt22.7 g
Kulhydrat133.916 g
Sukker10.6 g
Protein33.7225 g
Salt5.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre. Hak løg fint. Riv ingefær fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.

2

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [2 dl | 4 dl] og grøntsagsbouillon, og rør rundt.

3

Tilsæt linser, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min. Tilsæt sojasauce, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

4

Hak koriander fint. Bland koriander og olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.

6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med yoghurt. Server med korianderchips.