HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Prosciutto Risotto
topBanner
Cremet prosciutto-risotto

Cremet prosciutto-risotto

med ovnbagt champignon og sprøde sukkerærter

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Champignon passer rigtig godt i risotto, og sukkerærter og persille giver smuk farve til retten. Smør og ost gør risottoen cremet, og sprød prosciutto fuldender mesterværket.

Tags:Hvedefri
Allergener:MælkÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Champignon

½ stk

Citron

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

40 g

Finrevet ost

(IndeholderMælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ pose

Bredbladet persille

75 g

Sukkerærter

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2796 kJ
Fedt30.97 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat67.05 g
Sukker6.1 g
Protein24.15 g
Salt4.8 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

 

2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risene er 'al dente'. TIP: 'Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

 

3

Skær svampe i kvarte. Fordel prosciutto i den ene side på en bageplade med bagepapir, og fordel svampe i den anden. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 8-10 min.

 

4

Hak persille [½ pose, 2P] fint. Skær citron [½ stk, 2P] i både. Del sukkerærter [½ pose, 2P] på langs. Snit forårsløg fint.

 

5

Tag panden af varmen. Tilsæt sukkerærter, svampe, finrevet ost, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], persille (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt og peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

 

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med prosciutto. Drys med forårsløg og resterende persille.