topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet nudel-'laksa'

Cremet nudel-'laksa'

med veganske strimler og chili-hvidløgsolie

I aften skal vi lave nudel-'laksa' med udonnudler, en ret med masser af smag. Udonnudler kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Vi steger veganske strimler, gulerod og løg, tilsætter kokosmælk og sojasauce, og krydrer med vores egen krydderiblandning som vi kalder Ga-Laksa. Derefter blander vi udonnudler og spinat i, og serverer med chili-hvidløgsolie og frisk koriander.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

½ stk

Lime

200 g

Veganske strimler

(Indeholder Soja)

8 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ g

Chiliflager

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3232 kJ
Kalorier (kcal)772 kcal
Fedt37.3 g
Mættet fedt18.5 g
Kulhydrat72.7 g
Sukker10.2 g
Protein28.9 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog nudler
1

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. 

Lav chili-hvidløgsolie
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered grøntsager
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i 1/2 cm stave. 

Steg veganske strimler
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg veganske strimler, rødløg og gulerod med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Ga-Laksa, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt sojasauce, kokosmælk og nudelvand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Skyl spinat.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Vend spinat i gryden med nudler lige inden servering.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt nudelvand, hvis det saucen er for tør.

Server
6

Anret strimler og nudler i dybe tallerkener.

Dryp med chili-hvidløgsolie.

Top med koriander.

Server med limebåde.