Skip to main content
Cremet kyllinge-'paprikash'
Cremet kyllinge-'paprikash'

Cremet kyllinge-'paprikash'

med langkornede ris og frisk æble-kålsalat

Paprikash er en klassisk ret fra Ungarn med kylling og paprika. Vi steger kylling og løg, og lader dem derefter simre i en fantastisk sauce med sojasauce, røget paprika, tomatpuré og crème fraiche. Vi serverer vores kyllingepaprikash med luftige ris, og en frisk æblesalat med kål og gulerod.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

150 g

Kålblanding, skåret

4 g

Bouillon

4 g

Røget paprika

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

300 g

Kyllingebryststrimler

35 g

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

½ stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3850 kJ
Kalorier (kcal)920 kcal
Fedt41.2 g
Mættet fedt17.8 g
Kulhydrat87.8 g
Sukker18.3 g
Kostfibre6.8 g
Protein47.2 g
Salt4.7 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav æblesalat
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland æble, kålblanding, gulerod, olivenolie og salt i en mellemstor skål.

Steg kylling og løg
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.

Lav sauce
4

Tilsæt sojasauce, røget paprika og tomatpuré, og steg videre i 1 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt crème fraiche
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt crème fraiche og bouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.

Server
6

Anret ris og kyllingepaprikash i dybe tallerkener.

Server med æblesalat.