
Paprikash er en klassisk ret fra Ungarn med kylling og paprika. Vi steger kylling og løg, og lader dem derefter simre i en fantastisk sauce med sojasauce, røget paprika, tomatpuré og crème fraiche. Vi serverer vores kyllingepaprikash med luftige ris, og en frisk æblesalat med kål og gulerod.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Bouillon
4 g
Røget paprika
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
300 g
Kyllingebryststrimler
35 g
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
½ stk
Æble
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland æble, kålblanding, gulerod, olivenolie og salt i en mellemstor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.

Tilsæt sojasauce, røget paprika og tomatpuré, og steg videre i 1 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Sænk til middel varme.
Tilsæt crème fraiche og bouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.

Anret ris og kyllingepaprikash i dybe tallerkener.
Server med æblesalat.

