HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Blomkålskarry
topBanner
Cremet blomkålskarry

Cremet blomkålskarry

med lunet naanbrød og frisk koriander

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og lune, fristende hvidløgsnaan.

Tags:VegetariskStærk
Allergener:sellerimælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

275 g

Blomkål

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

250 g

Bagekartoffel

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Naanbrød

(Indeholdermælk, glutenKan indeholdesesam, mælk)

1 tsk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Salt* (trin 3)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

1 dl

Smør* (trin 3)

1 spsk

Vand* (trin 4)

Smør* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)904.64 kcal
Energi (kJ)3785.0137 kJ
Fedt45.219 g
Mættet fedt26 g
Kulhydrat99.1612 g
Sukker18.6 g
Protein19.9875 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

2

Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og mør.

3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Tilsæt løg, krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk], og læg låg på. Steg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, kartofler, Curry-on og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Tilsæt kokosmælk, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tomat, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil kartoflerne er møre.

5

Hak halvdelen af koriander fint. Bland smør* [1 spsk | 2 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt* og peber*. Pak naanbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min. Pensl naanbrød med hvidløgssmør. Tilsæt blomkål til panden, og vend sammen.

6

Anret karry i dybe tallerkener. Drys med resterende koriander. Server med hvidløgsnaan.