
Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så det gør vi! Her serverer dig en klassisk opskrift på stegt citrusfrugtlaks, kombineret med dild, aioli og lækre bagte kartofler, pastinak og broccoli. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Broccoli
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Pastinak
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
¼ tsk
Salt til rodfrugter
½ spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Halver citrusfrugt, og skær den ene halvdel i tynde skiver.
Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft og dild i en lille skål.

Skær broccoli i 2 cm tern.
Fordel på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15 min.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, tilsæt bouillon og smør, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Anret laks og grønsager på tallerkener.
Top laks med bouillon og citrusfrugtskiver.
Drys grønsager med sesamfrø.
Server med aioli.