Skip to main content
Citrusstegt laks

Citrusstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

En af vores absolutte favoritter - citrusfrugtlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig bouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Løg

1 stk

Tomat

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Kruspersille

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 tsk

Sukker til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)3337 kJ
Kalorier (kcal)797 kcal
Fedt47.6 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat60.8 g
Sukker14.8 g
Kostfibre9.1 g
Protein32.6 g
Kolesterol100 mg
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium2221.5 mg
Calcium32.7 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær løg i 2 cm både.

Hak tomat.

Tilsæt peberfrugt, løg, tomat, sukker, en smule olivenolie, salt og et nip peber til bagepladen, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliserede.

Lav citrusfrugtbouillon
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild og persille groft.

Skær halvdelen af citrusfrugt i både.

Bland vand, bouillon, hvidløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft, dild, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg laks
4

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citrusfrugtbouillon og smør
5

Vend laks.

Tilsæt citrusfrugtbouillon, smør og salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener.

Top laks med citrusfrugtbouillon.

Server med aioli og citrusfrugtbåde.