
En af vores absolutte favoritter - citrusfrugtlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig bouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Løg
1 stk
Tomat
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Kruspersille
1 stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt til kartofler
1 tsk
Sukker til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær løg i 2 cm både.
Hak tomat.
Tilsæt peberfrugt, løg, tomat, sukker, en smule olivenolie, salt og et nip peber til bagepladen, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-20 min, eller indtil karamelliserede.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild og persille groft.
Skær halvdelen af citrusfrugt i både.
Bland vand, bouillon, hvidløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft, dild, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks.
Tilsæt citrusfrugtbouillon, smør og salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top laks med citrusfrugtbouillon.
Server med aioli og citrusfrugtbåde.