Citronstegt svinekamfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt svinekamfilet

Citronstegt svinekamfilet

med bagte rodfrugter og hjemmerørt tzatziki

Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kød, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerødder og rødbeder. Vi bruger agurk i en fantastisk tzatziki.

Tags:
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

½ stk

Citron

300 g

Svinekamfilet

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2587 kJ
Kalorier (kcal)618 kcal
Fedt19.1 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat74 g
Sukker19.8 g
Protein41.5 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, hak dild groft.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. 

Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Lav tzatziki
3

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke eller en si.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en anden lille skål.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Tilsæt citronbouillon
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret svinekød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener.

Top med citronbouillon. 

Drys med sesamfrø.

Server med resterende citronbåde.