Skip to main content
Citrusstegt laks
Citrusstegt laks

Citrusstegt laks

med radisesalat og cremet dildyoghurt

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for, at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citrusfrugtskiver og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler og pastinak, radisesalat med blandet salat og græskarkerner, og cremet dildyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

½ g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Dild

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

60 g

Blandet salat

1 stk

Pastinak

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3193 kJ
Kalorier (kcal)763 kcal
Fedt41 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat65.6 g
Sukker10.6 g
Kostfibre9.8 g
Protein36.1 g
Kolesterol100 mg
Salt2.3 g
Potassium1951.9 mg
Calcium34.3 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak dild fint.

Skær radiser, skalotteløg og citrusfrugt i tynde skiver.

Skyl salat.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Top med citrusfrugtskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav dilddressing
4

Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav radisesalat
5

Bland salat, skalotteløg, radiser, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.

Top med dilddressing.

Server med citrusfrugtskiver.