Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for, at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citronskiver og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler og pastinak, radisesalat med blandet salat og græskarkerner, og cremet dildyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ g
Oregano, tørret
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Dild
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)
500 g
Kartofler
75 g
Radiser
60 g
Blandet salat
1 stk
Pastinak
½ stk
Skalotteløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak dild fint.
Skær radiser, skalotteløg og citron i tynde skiver.
Skyl salat.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland salat, skalotteløg, radiser, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.
Top med dilddressing.
Server med citronskiver.