Skip to main content
Citronstegt laks
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med radisesalat og cremet dildyoghurt

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for, at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citronskiver og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler og pastinak, radisesalat med blandet salat og græskarkerner, og cremet dildyoghurt.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ g

Oregano, tørret

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Dild

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

60 g

Blandet salat

1 stk

Pastinak

½ stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3181 kJ
Kalorier (kcal)760 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat65.9 g
Sukker9.5 g
Kostfibre9.6 g
Protein35.7 g
Kolesterol100 mg
Salt2.3 g
Potassium1713.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak dild fint.

Skær radiser, skalotteløg og citron i tynde skiver.

Skyl salat.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav dilddressing
4

Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav radisesalat
5

Bland salat, skalotteløg, radiser, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.

Top med dilddressing.

Server med citronskiver.