Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så det gør vi! Her serverer dig en klassisk opskrift på stegt citronlaks, kombineret med dild, aioli og lækre bagte kartofler, pastinak og broccoli. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Pesce
Celery
Egg
Senf
Sesamzaad

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Aioli

10 g

Sesamfrø

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Smør til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3512 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt47.1 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat65.5 g
Sukker12 g
Kostfibre12.7 g
Protein38 g
Kolesterol100 mg
Salt3.5 g
Potassium1150.5 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland bouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Halver citron, og skær den ene halvdel i tynde skiver.

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i 2 cm tern.

Fordel på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt bouillon
5

Vend laks, tilsæt bouillon og smør, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks og grønsager på tallerkener.

Top laks med bouillon og citronskiver.

Drys grønsager med sesamfrø.

Server med aioli.