Aftenens festlige måltid passer perfekt til en afslappet weekendaften. Vi panerer svinekød i citronpeber og panko, og steger det til sprød perfektion. Samtidigt ovnbager vi kartofler og skalotteløg krydret med rosmarin, og laver en spændende knoldsellerislaw med æble, persille, crème fraiche, mayonnaise og sennep.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
2 g
Citronpeber
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Rosmarin
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Æble
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], rosmarin og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skræl knoldselleri.
Riv knoldselleri og æble groft.
Hak persille groft.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland æble, persille og knoldselleri i en stor skål.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og citronpeber i en tredje dyb tallerken.
Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken.
Vend kartofler med skalotteløg på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIP: Steg ad omgange ved behov. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Vend crème fraiche, mayonnaise, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sennep i skålen med knoldselleri og æble lige inden servering.
Vend færdigbagte kartofler med smør [1 spsk | 2 spsk] på bagepladen.
Anret svinekød og kartofler på tallerkener.
Server med knoldsellerislaw.