Citronbagt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt laks

Citronbagt laks

med rodfrugtcouscous og agurkeyoghurt

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør, dild og citron, og serveres med rodfrugtscouscous med rødløg, rødbeder og gulerod. Hertil en forfriskende agurkeyoghurt med hvidløg!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

100 g

Fuldkornscouscous

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

2.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2618 kJ
Kalorier (kcal)626 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat51.5 g
Sukker15.4 g
Protein35.9 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg i 2 cm både. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil møre.

2

Skær citron [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Hak dild fint. Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt*. Drys med halvdelen af dild, og placer citronskiver ovenpå. Placer laks med skindsiden nedad i den anden side af bagepladen, når rodfrugterne har 10 min tilbage. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

3

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt couscous og olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

4

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak agurk fint. Bland yoghurt, hvidløg, agurk og et nip salt* i en skål.

5

Vend rodfrugter i gryden med couscous. Tilsæt et stor skvæt citronsaft. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

6

Anret laks, rodfrugtcouscous og agurkeyoghurt i dybe tallerkener. Drys med resterende dild.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image