HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronbagt Laks
topBanner
Citronbagt laks

Citronbagt laks

med rodfrugtcouscous og agurkeyoghurt

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør, dild og citron, og serveres med rodfrugtscouscous med rødløg, rødbeder og gulerod. Hertil en forfriskende agurkeyoghurt med hvidløg!

Tags:NemBørnevenlig
Allergener:FiskSelleriMælkGluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

250 g

Laksefilet

(IndeholderFisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

100 g

Fuldkornscouscous

(IndeholderGluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

2.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)626 kcal
Energi (kJ)2618 kJ
Fedt29 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat51.54 g
Sukker15.4 g
Protein35.92 g
Salt3.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg i 2 cm både. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil møre.

2

Skær citron [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Hak dild fint. Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt*. Drys med halvdelen af dild, og placer citronskiver ovenpå. Placer laks med skindsiden nedad i den anden side af bagepladen, når rodfrugterne har 10 min tilbage. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

3

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt couscous og olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

4

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak agurk fint. Bland yoghurt, hvidløg, agurk og et nip salt* i en skål.

5

Vend rodfrugter i gryden med couscous. Tilsæt et stor skvæt citronsaft. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

6

Anret laks, rodfrugtcouscous og agurkeyoghurt i dybe tallerkener. Drys med resterende dild.