
Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Tomat
1 pakke
Hakkede tomater
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
½ stk
Chili
1 stk
Gulerod
1 dåse
Majs
½ stk
Lime, økologisk
1 pakke
Sorte bønner
250 ml
Kokosmælk
4 g
Bouillon
100 g
Basmatiris
8 g
Panamad
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 dl
Vand

Bring kokosmælk, vand* og salt* i kog i en gryde. Tilsæt basmatiris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Kog ris i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min indtil vandet er absorberet.

Dræn majs. Opvarm en stor stegepande til høj varme. Steg majs i 4-5 min under omrøring indtil de er gyldne og har fået sorte prikker. Hæld majs over i en skål.

Skræl, og riv gulerod. Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili (stærk!) fint. Dræn, og skyl sorte bønner.

Opvarm en smule olie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg (gem lidt til salsaen) i 4-5 min indtil de er bløde. Tilsæt Central American Style, hvidløg og halvdelen af chilien, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, sorte bønner, grøntsagsbouillon og vand* [1/2 dl til 2 pers. | 1 dl til 4 pers.]. Bring i kog. Sænk til middelhøj varme, og lad simre i 5-7 min.

Hak koriander (med stilk) og tomat. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland koriander, tomat, resten af chilien og løg i skålen med majs. Tilsæt en smule limesaft, krydr med salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche og limeskal i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Anret kokosris og bønnechili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limeyoghurt. Server med resterende limebåde.