
Chili
med sorte bønner, kokosris & majssalsa
Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Tomat
75 g
Fraiche
100 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Sorte bønner
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 pakke
Hakkede tomater
250 ml
Kokosmælk
1 dåse
Majs
1 stk
Rødløg
1 stk
Rød chili
8 g
Panamad
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør
1 dl
Vand
Fremgangsmåde
Bring vand*, kokosmælk og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en stegepande ved høj varme. Skyl majs under koldt vand* i en si. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne. Stil til side i en stor skål.
Riv gulerod (uskrællet). Hak rødløg fint (gem lidt til trin 5). Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Central American Style, hvidløg og 1/2 chili. Lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, bønner, grøntsagsbouillon og vand*. Bring i kog. Sænk til middelhøj varme. Lad simre i 5-7 min.
Hak koriander (med stilk) og tomat fint. Skær lime i både. Bland koriander, tomat, et skvæt limesaft og resterende rødløg og chili i skålen med majs. Krydr med salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.] og et skvæt limesaft i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Anret kokosris og chili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limedressing. Server med resterende limebåde.