topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili

Chili

med sorte bønner, kokosris & majssalsa

Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.

Tags:
Vegetarisk
Stærk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Tomat

75 g

Fraiche

100 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Sorte bønner

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

1 pakke

Hakkede tomater

250 ml

Kokosmælk

1 dåse

Majs

1 stk

Rødløg

1 stk

Rød chili

8 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

1 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)134 kcal
Energi (kJ)560 kJ
Fedt1.87 g
Mættet fedt0.4 g
Kulhydrat19.88 g
Sukker11.6 g
Protein4.81 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog kokosris
1

Bring vand*, kokosmælk og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg majs
2

Opvarm en stegepande ved høj varme. Skyl majs under koldt vand* i en si. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne. Stil til side i en stor skål.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet). Hak rødløg fint (gem lidt til trin 5). Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Central American Style, hvidløg og 1/2 chili. Lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, bønner, grøntsagsbouillon og vand*. Bring i kog. Sænk til middelhøj varme. Lad simre i 5-7 min.

Bland majssalsa
5

Hak koriander (med stilk) og tomat fint. Skær lime i både. Bland koriander, tomat, et skvæt limesaft og resterende rødløg og chili i skålen med majs. Krydr med salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.] og et skvæt limesaft i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kokosris og chili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limedressing. Server med resterende limebåde.