HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili
topBanner
Chili

Chili

med sorte bønner, kokosris & majssalsa

Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.

Tags:VegetariskStærk
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Tomat

1 pakke

Fraiche

(Indeholdermælk)

150 g

Basmatiris

efter behov

Gulerod

1 dl

Hvidløgsfed

Sorte bønner

Koriander

Lime

Hakkede tomater

Kokosmælk

Majs

Rødløg

Chili

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)133.7675 kcal
Energi (kJ)559.6832 kJ
Fedt1.8735 g
Mættet fedt0.4 g
Kulhydrat19.8787 g
Sukker11.6 g
Protein4.8062 g
Salt1.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand*, kokosmælk og et nip salt* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Opvarm en stegepande ved høj varme. Skyl majs under koldt vand* i en si. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne. Stil til side i en stor skål.

3

Riv gulerod (uskrællet). Hak rødløg fint (gem lidt til trin 5). Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Central American Style, hvidløg og 1/2 chili. Lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, bønner, grøntsagsbouillon og vand*. Bring i kog. Sænk til middelhøj varme. Lad simre i 5-7 min.

5

Hak koriander (med stilk) og tomat fint. Skær lime i både. Bland koriander, tomat, et skvæt limesaft og resterende rødløg og chili i skålen med majs. Krydr med salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.] og et skvæt limesaft i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kokosris og chili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limedressing. Server med resterende limebåde.