Skip to main content

Kødboller og ostepolenta

En version til børn, en til voksne

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Tag børnene med i køkkenet og lav en varmende hyggeret, som store og små vil blive glade for. Vi laver smagfulde kødboller i en lækker tomatsauce, hertil polenta med hårdost. Til voksne og modige børn er der urteolie med ristede pinjekerner, persille og hvidløg.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Polenta

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

390 g

Hakkede tomater

1 stk

Løg

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

4 g

Middelhavsdrøm

10 g

Kyllingefond

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olie til dressing

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

2 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

1.5 spsk

Smør til sauce

7 dl

Vand til polenta

Næringsindhold

Energi (kJ)4131 kJ
Kalorier (kcal)987 kcal
Fedt50.9 g
Mættet fedt19.2 g
Kulhydrat85.3 g
Sukker12.5 g
Kostfibre8.2 g
Protein41.1 g
Kolesterol16.7 mg
Salt5.7 g
Potassium77.6 mg
Calcium239.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en lille skål.

2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Hak løg fint. 

Hak persille fint. 

Bland pinjekerner, hvidløg, persille olivenolie og et nip salt.

3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg med resterende Middelhavsdrøm i 2-3 min, eller indtil let bløde. 

Tilsæt hakkede tomater, vand, salt og sukker, og lad simre under låg i 10-12 min, eller indtil let tyknet. 

Tilsæt færdige kødboller og smør, når saucen har 5 min tilbage. 

5

Imens, bring vand og kyllingefond i kog i en mellemstor gryde. 

Sænk til lav varme, så vandet småkoger.

Tilsæt majsmel under omrøring, og rør rundt i 2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt ost, og rør rundt.

6

Anret polenta i skåle.

Top med kødboller, sauce og resterende ost. 

Dryp kødboller med urteolie på de voksnes tallerkener.