Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Tag børnene med i køkkenet og lav en varmende hyggeret, som store og små vil blive glade for. Vi laver smagfulde kødboller i en lækker tomatsauce, hertil polenta med hårdost. Til voksne og modige børn er der urteolie med ristede pinjekerner, persille og hvidløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Polenta
40 g
Parmigiano Reggiano
(Indeholder: Mælk)
390 g
Hakkede tomater
1 stk
Løg
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
4 g
Middelhavsdrøm
10 g
Kyllingefond
2 spsk
Olie til dressing
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
2 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1.5 spsk
Smør til sauce
7 dl
Vand til polenta
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en lille skål.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak løg fint.
Hak persille fint.
Bland pinjekerner, hvidløg, persille olivenolie og et nip salt.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg med resterende Middelhavsdrøm i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hakkede tomater, vand, salt og sukker, og lad simre under låg i 10-12 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt færdige kødboller og smør, når saucen har 5 min tilbage.
Imens, bring vand og kyllingefond i kog i en mellemstor gryde.
Sænk til lav varme, så vandet småkoger.
Tilsæt majsmel under omrøring, og rør rundt i 2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt ost, og rør rundt.
Anret polenta i skåle.
Top med kødboller, sauce og resterende ost.
Dryp kødboller med urteolie på de voksnes tallerkener.