Skip to main content
Grønne asparges med sprød bacon-ostetopping
Grønne asparges med sprød bacon-ostetopping

Grønne asparges med sprød bacon-ostetopping

Delevenlig ret | med finrevet ost og persille

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusiv opskriftskort med 4 trin. Imponer venner og familie med denne elegante forårsforret eller tilbehør. Vi topper asparges med en sprød ostetopping med hvidløg, rasp og persille, og bager dem sprøde og gyldne i ovnen. Til sidst topper vi med bacon for at fuldende forårsfornemmelserne.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Kruspersille

125 g

Asparges, grøn

Næringsindhold

Energi (kJ)1275 kJ
Kalorier (kcal)305 kcal
Fedt20.4 g
Mættet fedt8.9 g
Kulhydrat13.9 g
Sukker1.3 g
Kostfibre2 g
Protein16.8 g
Salt2.3 g

Fremgangsmåde

Lav ostetopping
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og sprød.

Imens, hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, finrevet ost, rasp, persille og et nip peber i en lille skål.

Forbered asparges
2

Skær 2 cm af ender på asparges, og halver asparges på langs.

Fordel asparges på bagepladen med bacon, når bacon har 8 min tilbage.

Top asparges
3

Drys asparges med ostetopping, og bag færdig i ovnen i resterende tid, eller indtil sprødt og gyldent.

Server
4

Server asparges på et serveringsfad, og top med bacon.