HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCaribisk Bønnegryde
topBanner
Caribisk bønnegryde

Caribisk bønnegryde

med kokosris & mangosalat

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god smag ved at blive kogt med kokosmælk. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryderet med løg, hvidløg, peberfrugter og cajunkrydderi. Vi topper lækkerierne med koriander og chili, og serverer sammen med en sprød mangosalat.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Koriander

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Rød peberfrugt

1 g

Chiliflager

1 pakke

Kidneybønner

1 stk

Løg

½ stk

Mango

200 ml

Kokosmælk

1 stk

Grøn tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)461.735 kcal
Energi (kJ)1931.8992 kJ
Fedt19.9065 g
Mættet fedt16.2 g
Kulhydrat44.1976 g
Sukker29.9 g
Protein13.217 g
Salt1.8 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring halvdelen af kokosmælk og vand* [1,5 dl | 3 dl] i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

2

Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Ay Cajun-ba, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, vand* [2 spsk | 4 spsk], kokosmælk [2 spsk | 4 spsk] og et nip sukker*, og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.

4

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak koriander groft. Skær lime i både.

5

Bland mango, tomat, koriander (gem lidt til anretning), et nip chiliflager, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret ris, bønnegryde og mangosalat i skåle. Top med resterende koriander og chili. Server med resterende limebåde.