Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god smag ved at blive kogt med kokosmælk. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryderet med løg, hvidløg, peberfrugter og cajunkrydderi. Vi topper lækkerierne med koriander og chili, og serverer sammen med en sprød mangosalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Peberfrugt
1 g
Chiliflager
1 pakke
Kidneybønner
1 stk
Løg
½ stk
Mango
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Grøn tomat
2 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring halvdelen af kokosmælk og vand* [1,5 dl | 3 dl] i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Ay Cajun-ba, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, vand* [2 spsk | 4 spsk], kokosmælk [2 spsk | 4 spsk] og et nip sukker*, og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak koriander groft. Skær lime i både.
Bland mango, tomat, koriander (gem lidt til anretning), et nip chiliflager, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Anret ris, bønnegryde og mangosalat i skåle. Top med resterende koriander og chili. Server med resterende limebåde.