Caribisk bønnegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caribisk bønnegryde

Caribisk bønnegryde

med kokosris & mangosalat

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god smag ved at blive kogt med kokosmælk. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryderet med løg, hvidløg, peberfrugter og cajunkrydderi. Vi topper lækkerierne med koriander og chili, og serverer sammen med en sprød mangosalat.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

1 pakke

Hakkede tomater

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Peberfrugt

1 g

Chiliflager

1 pakke

Kidneybønner

1 stk

Løg

½ stk

Mango

200 ml

Kokosmælk

1 stk

Grøn tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)462 kcal
Energi (kJ)1932 kJ
Fedt19.91 g
Mættet fedt16.2 g
Kulhydrat44.2 g
Sukker29.9 g
Protein13.22 g
Salt1.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring halvdelen af kokosmælk og vand* [1,5 dl | 3 dl] i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

 Forbered råvarer
2

Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

Tilsæt bønner
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Ay Cajun-ba, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, vand* [2 spsk | 4 spsk], kokosmælk [2 spsk | 4 spsk] og et nip sukker*, og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.

Forbered frugt & grønt
4

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak koriander groft. Skær lime i både.

Lav mangosalat
5

Bland mango, tomat, koriander (gem lidt til anretning), et nip chiliflager, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret ris, bønnegryde og mangosalat i skåle. Top med resterende koriander og chili. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image