Chorizo- og ostefyldt græskar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Chorizo- og ostefyldt græskar

med tomat-granatæblesalat med urter

Oplev nye smagsvariantioner og teknikker med vores Chorizo- og ostefyldt græskar. Denne smukke og festlige græskarret med syrlig og aromatisk urtesalat inviterer dig til at træde ud af din komfortzone og opleve spændende nye smage fra hele verden!

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Butternutsquash

1 stk

Løg

120 g

Chorizo, ternet

(Indeholder: Mælk)

4 g

Harissa-krydderi

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

½ stk

Granatæble

1 stk

Citron

½ stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til butternutsquash

2.5 dl

Vand til couscous

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til couscous

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3112 kJ
Kalorier (kcal)744 kcal
Fedt31.4 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat85.7 g
Sukker18 g
Protein29.4 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Del græskar på midten. Skrab kerner ud, og rids skæresiden 1 cm dybt på kryds og tværs. Krydr med salt og et nip peber.

Placer med skæresiden nedad på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør og gylden.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, bring vand i kog i en gryde. 

Hak løg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg chorizo og løg i 5-7 min, eller indtil genemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme, og tilsæt couscous, harissa-krydderi, kogende vand, salt og et nip peber, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

4

Halver citron.

Skær rødløg i tynde skiver.

Skær tomat i 1 cm både.

Hak mynte/koriander groft.

Bland rødløg, tomat, granatæble, halvdelen af urter, et skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en stor skål.

5

Vend skæresiden opad på færdige græskar. Skrab forsigtigt indmad ud, efterlad 1 cm til kanten.

Bland indmad med couscousfyld.

Fyld græskar med couscousfyld, og smuldr græsk salatost over.

Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil ost er smeltet.

6

Anret græskar og salat på tallerkener.

Top græskar med chorizo.

Drys med resterende urter.