Bulgursalat
med ovnbagt fennikel, peberfrugt og urtedressing
Her byder vi på masser af lækre råvarer, der er tilberedt på nye spændende måder. Den fyldige bulgursalat med perfekt tyggemodstand bliver med garanti en ny favorit. Vi serverer vores salat med ovnbagte grøntsager og en lækker urtedressing, og så topper vi herlighederne med mandler og revet hård ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
½ stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Fennikel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
4 g
Middelhavsdrøm
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Basilikum
1 pose
Mynte
2 stk
Tomat
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
8 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugt, zucchini [1/2 stk, 2P] og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Skræl hvidløg, og placer på bagepladen. Bag i ovnen 13-15 min, eller indtil møre.
Bring saltet vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil 'al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Hak basilikum og mynte fint. Hak mandler groft. Skær tomat i 2 cm tern. Riv citronskal, og skær citron i både. Tilsæt mandler til bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.
Bland yoghurt, et nip citronskal, et skvæt citronsaft, et skvæt vand*, et nip salt* og peber*, og halvdelen af basilikum og mynte i en lille skål. Mos hvidløg med en gaffel, og rør i skålen med dressing.
Bland bulgur, tomat, resterende basilikum og mynte (gem lidt til anretning), et skvæt citronsaft, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en stor skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Anret bulgursalat på tallerkener. Top med ovnbagte grøntsager. Dryp med urtedressing. Drys med mandler, finrevet ost, resterende citronskal, basilikum og mynte.