HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgursalat
topBanner
Bulgursalat

Bulgursalat

med ovnbagt fennikel, peberfrugt og urtedressing

Her byder vi på masser af lækre råvarer, der er tilberedt på nye spændende måder. Den fyldige bulgursalat med perfekt tyggemodstand bliver med garanti en ny favorit. Vi serverer vores salat med ovnbagte grøntsager og en lækker urtedressing, og så topper vi herlighederne med mandler og revet hård ost.

Tags:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutennøddermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

110 g

Zucchini

1 stk

Gul peberfrugt

½ stk

Fennikel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Middelhavsdrøm

170 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 pose

Basilikum

1 pose

Mynte

2 stk

Tomat

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2268.4497 kJ
Kalorier (kcal)542.1725 kcal
Fedt14.591 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat70.4161 g
Sukker14.8 g
Protein22.0255 g
Salt1.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugt, zucchini [1/2 stk, 2P] og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Skræl hvidløg, og placer på bagepladen. Bag i ovnen 13-15 min, eller indtil møre.

2

Bring saltet vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil 'al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

3

Hak basilikum og mynte fint. Hak mandler groft. Skær tomat i 2 cm tern. Riv citronskal, og skær citron i både. Tilsæt mandler til bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.

4

Bland yoghurt, et nip citronskal, et skvæt citronsaft, et skvæt vand*, et nip salt* og peber*, og halvdelen af basilikum og mynte i en lille skål. Mos hvidløg med en gaffel, og rør i skålen med dressing.

5

Bland bulgur, tomat, resterende basilikum og mynte (gem lidt til anretning), et skvæt citronsaft, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en stor skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

6

Anret bulgursalat på tallerkener. Top med ovnbagte grøntsager. Dryp med urtedressing. Drys med mandler, finrevet ost, resterende citronskal, basilikum og mynte.