topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalat

Bulgursalat

med ovnbagt fennikel, peberfrugt og urtedressing

Her byder vi på masser af lækre råvarer, der er tilberedt på nye spændende måder. Den fyldige bulgursalat med perfekt tyggemodstand bliver med garanti en ny favorit. Vi serverer vores salat med ovnbagte grøntsager og en lækker urtedressing, og så topper vi herlighederne med mandler og revet hård ost.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Nødder
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Fennikel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Middelhavsdrøm

170 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pose

Basilikum

1 pose

Mynte

2 stk

Tomat

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2268 kJ
Fedt14.59 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat70.42 g
Sukker14.8 g
Protein22.03 g
Salt1.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugt, zucchini [1/2 stk, 2P] og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Skræl hvidløg, og placer på bagepladen. Bag i ovnen 13-15 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
2

Bring saltet vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil 'al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Forbered råvarer
3

Hak basilikum og mynte fint. Hak mandler groft. Skær tomat i 2 cm tern. Riv citronskal, og skær citron i både. Tilsæt mandler til bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.

Lav urtedressing
4

Bland yoghurt, et nip citronskal, et skvæt citronsaft, et skvæt vand*, et nip salt* og peber*, og halvdelen af basilikum og mynte i en lille skål. Mos hvidløg med en gaffel, og rør i skålen med dressing.

Lav bulgursalat
5

Bland bulgur, tomat, resterende basilikum og mynte (gem lidt til anretning), et skvæt citronsaft, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en stor skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Server
6

Anret bulgursalat på tallerkener. Top med ovnbagte grøntsager. Dryp med urtedressing. Drys med mandler, finrevet ost, resterende citronskal, basilikum og mynte.