topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnechili

Bønnechili

med quinoa & chimichurri

Her får du en farvestærk bønnechili med majs og kidneybønner. Quinoa får ekstra smag af bouillon, og chimichurrien får perfekt styrke af chili, koriander, hvidløg og lime. Mexico har meget mere at byde på end tacos og tortillas.

Tags:
Nem
Under 650 kcal
Hvedefri
Vegetarisk
Plantebaseret
Max 50g kulhydrater
Mælkefri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

1 dåse

Majs

1 pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 dåse

Tomatpuré

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

100 g

Quinoa

2 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie

¼ tsk

Salt

4 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)370 kcal
Energi (kJ)1549 kJ
Fedt11.1 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat42.6 g
Sukker22.4 g
Protein14.3 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Kog quinoa
1

Bring vand* (se ingrediensliste) i kog i en gryde. Opløs grøntsagsbouillon i det kogende vand*. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Tag gryden af varmen, si quinoa, hæld tilbage i gryden, og læg låg på.

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak peberfrugt fint. Skyl majs og kidneybønner under koldt vand* i en si. 

Steg krydderier
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg spidskommen og Tex Mex i 30 sek.

Lav bønnechili
4

Tilsæt rødløg, peberfrugt og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min. Tilsæt majs, kidneybønner, hakkede tomater, tomatpuré, et nip salt* og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.]. Lad simre i 5-8 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt ekstra vand hvis det er tørt. Lad sovsen simre i 5-8 min. Krydr med salt* og peber*.

Lav chimichurri
5

Hak koriander fint. Halver chili [½ stk, 2 pers.], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Bland koriander (gem lidt til anretning), chili, resterende hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål.

Server
6

Anret quinoa og bønnechili i dybe tallerkener. Top med chimichurri og resterende koriander.