topBanner
Bønnechili

Bønnechili

med quinoa & chimichurri

Her får du en farvestærk bønnechili med majs og kidneybønner. Quinoa får ekstra smag af bouillon, og chimichurrien får perfekt styrke af chili, koriander, hvidløg og lime. Mexico har meget mere at byde på end tacos og tortillas.

Tags:VegetariskHurtigUnder 600 kcal
Allergener:selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

4 pose

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

1 dåse

Majs

1 pakke

Kidneybønner

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 dåse

Tomatpuré

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie*

4 dl

Vand*

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2416 kJ
Kalorier (kcal)578 kcal
Fedt14 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat77 g
Sukker29 g
Protein25 g
Salt12 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* (se ingrediensliste) i kog i en gryde. Opløs grøntsagsbouillon i det kogende vand*.

Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store.

Tag gryden af varmen, si quinoa, hæld tilbage i gryden, og læg låg på.

2

Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak peberfrugt fint.

Skyl majs og kidneybønner under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme.

Steg spidskommen og Tex Mex i 30 sek.

4

Tilsæt rødløg, peberfrugt og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min.

Tilsæt majs, kidneybønner, hakkede tomater, tomatpuré, et nip salt* og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.]. Lad simre i 5-8 min. Smag til med salt* og peber*.

TIP: Tilsæt ekstra vand hvis det er tørt. Lad sovsen simre i 5-8 min. Krydr med salt* og peber*.

5

Hak koriander fint.

Halver chili [½ stk, 2 pers.], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Bland koriander (gem lidt til anretning), chili, resterende hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål.

6

Anret quinoa og bønnechili i dybe tallerkener.

Top med chimichurri og resterende koriander.