I aften byder vi på en fantastisk ret, med masser af smage og farver. Aftenens skønne opskrift indeholder perfekt stegt bbq-marineret kylling, luftige ris med peberfrugt og lime og en cremet persilledresing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
4 g
Ay Cajun-ba
5 g
Tex-Mex
½ stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
½ stk
Lime
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Langkornede hvide ris
75 ml
Fraiche
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod, rødløg, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller indtil let bløde og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], ris og salt [½ tsk | 1 tsk] til gryden med grøntsager, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, krydr kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak persille fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Snit forårsløg fint.
Bland fraiche, persille og et nip salt i en lille skål.
Vend peberfrugt og et skvæt limesaft i gryden med færdig ris.
Skær kylling i skiver.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med forårsløg.
Dryp med persilledressing.