I denne opskrift viser vi, hvordan du bruger enkle ingredienser og gode smage i en kombination, der får både børn og voksne til at slikke tallerkenen ren - altså, hvis de kan lide mad med frugt. Både BBQ-marineret kylling, aioli og bulgursalat med saftige bidder af appelsin, dild og friske grøntsager lyder af sommer, og de dejlige farver lyser op på tallerkenen. Uanset vejret derude, er det en forfriskende ret, der løfter stemningen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
stk
Agurk
1 pose
Purløg
4 g
Kyllingebouillon
120 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Agurk, piccolo
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Appelsin
280 g
Kyllingebryst
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Rødløg
3 dl
Vand
Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og bouillon. Lad simre i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling og 1/2 BBQ-sauce. Steg i 3-4 min på hver side.
Hak tomat og agurk groft. Hak purløg fint. Skær appelsin i 1 cm tern.
Vend tomat, agurk, purløg og appelsin i gryden med bulgur. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt resterende BBQ-sauce til panden, når kyllingen er færdigstegt. Opvarm i 1 min.
Anret bulgursalat, BBQ-kylling og rødløg på tallerkener. Server med aioli.